Att renovera hela bostaden på en gång kan bli dyrt och dessutom arbetsamt. För att sprida ut kostnaden är ett tips att renovera ett rum i taget. På så sätt hinner du spara ihop pengar samtidigt som du slipper att hela hemmet är ett renoveringskaos.

Ordna ett bra kontor

När du ska inreda hemmakontoret kommer du antagligen att ha vissa begränsningar. Ofta är det svårt att få plats med allt som behövs. Försök att hitta mindre möbler som ändå fungerar praktiskt. Det som inte får plats, till exempel skrivare och kopiator, kan du istället ordna genom att hyra ett kontor via Workaround. Hos Workaround kan du till exempel hyra en flexibel skrivbordsplats till ett bra pris som ligger mycket lägre än vad ett normalt kontor brukar kosta. När du renoverar hemmakontoret är det dessutom perfekt att hyra ett kontor i en professionell kontorsmiljö.

Renovera inte kök och badrum samtidigt

Renovering av kök och badrum hör till de mest omfattande och tidskrävande renoveringarna du kan göra. Undvik därför att göra dessa samtidigt så att du alltid har tillgång till vatten och avlopp i ett av rummen. Åtminstone om du planerar att bo kvar i hemmet under renoveringstiden. Tänk på att det är extra viktigt att ha en budget inför dessa renoveringar. De kan nämligen bli kostsamma och då gäller det att ha sparat tillräckligt med pengar.

Renovera sovrum och hall

Sovrum är relativt enkla att renovera och går att renovera själv om man är händig. Är du snabb är det till och med möjligt att bli klar med sovrummet på en helg. Enklast är om du har möjlighet att flytta säng och annan inredning till ett annat rum under tiden. Hallen är hyfsat enkel att renovera men är lite bökig att vara utan. Om du har möjlighet att gå in från en altandörr kan det vara värt att ordna en provisorisk hall vid ingången från uteplatsen istället.