Som boende i Uppsala finns det alltid hjälp nära till hands när man behöver hjälp med att bygga eller renovera sin bostad. Att anlita ett professionellt byggföretag i Uppsala är enkelt tack vare att det finns så många företag att välja mellan. Vad du ska tänka på innan du anlitar ett byggföretag i Uppsala får du svar på här nedan, så att du slipper råka ut för fuskbyggare.

Tänk så här när du anlitar byggföretag

Det spelar ingen som helst roll var du bor när det kommer till hur du ska tänka när du ska anlita ett byggföretag. Du som behöver anlita ett byggföretag Uppsala ska med andra ord tänka på exakt samma sätt som någon som ska anlita ett byggföretag i vilken annan stad som helst. Tyvärr är det inte ovanligt att råka ut för fuskbyggare och för att förebygga det bör du följa nedanstående lista:

  • Ta reda på fakta om företaget.

Varje seriös byggfirma har ett registrerat företag och det innebär att du kan googla på företaget i fråga. Då kan du få reda på hur företagets ekonomi ser ut, vem som styr företaget och vilka kontaktuppgifter företaget har. Genom att göra lite efterforskning om företaget kan du få reda på om företaget har gått i konkurs eller ser ut att kunna vara på väg att göra det. I så fall bör du hålla dig borta från just det företaget.

  • Fråga efter offert.

Gemensamt för allt seriösa byggföretag i Uppsala och övriga delar av landet, är att de utfärdar offerter. Offerten är som ett kvitto över vad arbetet kommer att innebära och hur mycket det kommer att kosta. Offerten är oftast gratis och man är som kund aldrig bunden till att anlita byggföretaget efter att man fått en offert. Det är åtminstone vad seriösa byggföretag utlovar. Mindre seriösa byggföretag kanske gärna vill få det att låta som att du är tvungen att anlita företaget efter att du fått en offert, alternativt utfärdar de inga skriftliga offerter alls. Ta det som en stor varningsflagg. Inga giltiga offerter görs muntligen då offerten ska kunna användas som bevis vid en tvist.

  • Betala aldrig i förskott.

Många oseriösa byggföretag vill ha betalt i förskott. Det är aldrig okej. Du som kund ska aldrig betala något förrän allt i den skriftliga offerten är uppfyllt och klart. Just därför måste offerten alltid vara skriftlig så att det tydligt framgår vad som var avtalat.