En husrenovering kan vara nödvändig förr eller senare för att förnya eller reparera bostaden. Men du som har många krukväxter bör inte glömma bort att även se över skicket på dem. Det kan nämligen finnas anledning att göra en renovering av krukväxterna ibland. På så vis ser man till att bostaden får en bra och välmående helhet som bidrar till mer hemtrevnad.

Få välmående krukväxter

Det är inte bara viktigt att renovera bostaden för att hemmet ska kännas hemtrevligt. Blommor och växter gör nämligen också mycket för bostadens hemtrevnad och känslan av att hemmet är en fridfull plats. Halvdöda växter kan dock bidra till raka motsatsen. Växter som negligeras sänder en subtil signal om att det finns en avsaknad på kärlek och omtanke i hemmet. Det behöver så klart inte vara så, men på ett subtilt plan är det så hemmet ändå upplevs. Därför är det viktigt att ta hand om sina växter så att de mår så bra som möjligt. För att göra det gäller det att ta en titt på sina växter regelbundet. Ibland behöver växterna mer vatten, ibland mindre vatten. I vissa fall måste växten ha ny jord för att må bra. Här nedan får du tips på vad du kan göra för att få dina växter att må bättre:

  • Använd Nemablom för att bekämpa ohyra.

Ohyra i jorden är ett gissel, men det kan nematoder råda bot på. Nematoder är en form av bekämpningsmedel och är ett naturligt bioämne. Man kan köpa det i form av Nemablom som är en kylvara och som kan köpas hos vissa större blombutiker. Bekämpningsmedel har dock blivit allt svårare att få tag på, på grund av nya regelverk. Att köpa Nemablom via nätet kan därför vara det enklaste sättet att få bukt med ohyra som förstör krukväxterna.

  • Byt till större kruka.

Förr eller senare växer blomman ur sin befintliga kruka. Oftast märker man det då jorden torkar ut väldigt fort eller när växten verkar kväva sig själv på grund av alla blad. Då är det dags att byta till en större kruka.

  • Ge krukväxten ny jord.

Ibland kan jorden vara boven i dramat. Det är inte ovanligt att jorden blir angripen av ohyra som äter växtens rötter eller att jorden blir ”trött”. Då är det enda alternativet att byta ut jorden och börja om från början. Om växtens rötter blivit hårt angripna av uttorkning eller ohyra är det bäst att sätta växten i vatten ett tag så att den får en chans att slå nya rötter.