Det är roligt att inreda och göra fint när du renoverar din bostad. Vare sig det handlar om nya tapeter eller om du har gjort en stor renovering och köpt ett nytt kök, så är det härligt att få inreda med nya gardiner. Olika rum kräver olika gardiner, både för att det ska vara snyggt och praktiskt.

Nya gardiner

Nya gardiner kan verkligen göra stor skillnad i ett rum, liksom nya tapeter eller att du har satt in nya fönster. Rätt gardiner i rätt rum är också viktigt för att du verkligen ska trivas. När du ska köpa gardiner är det smart att satsa på hissgardiner som både är väldigt praktiska och snygga. Det finns ett stort utbud att välja mellan, antingen i tyg eller i bambu, beroende på rum och vilken känsla du vill ha. Till sovrummet eller biorummet är det väldigt smart att satsa på mörkläggningsgardiner. Det underlättar mycket för att kunna sova gott. I vardagsrummet och köket är det fint med hissgardiner i tyg, medan det både är praktiskt och ger sommarkänsla med bambugardiner i uterummet. Köp dina nya hissgardiner i Åhléns webbshop där du hittar rullgardiner för alla rum.

Sovrummet

Du håller på att fixa iordning sovrummet. Renoverar eller tapetserar och vill naturligtvis hitta ett par snyggt matchande hissgardiner som pricken över i:et. Gardiner gör verkligen stor skillnad. Har du, din partner eller dina barn sömnproblem? Det är många svenskar som lider av sömnbrist på grund av stress, för lite aktivitet och för mycket kaffe och mobiltelefoner. Chansen för att få en god natts sömn kommer att underlätta mycket om du sätter upp mörkläggningsgardiner. Så att det nyrenoverade sovrummet verkligen blir ett sovrum som ger mycket sömn och som känns rofyllt att vara i. Detsamma gäller om du håller på att renovera och fixa ordning ett barn- eller tonåringsrum. Många barn och unga har problem med sömnen då de håller på med mobiltelefonerna, istället för att sova.

Köket

De flesta av oss har ganska många saker i våra kök. Om du håller på att renovera köket kommer du tillfälligtvis ha mer ordning, men eftersom köket är husets hjärta kan det lätt bli mycket prylar där efter ett tag. Därför kan det vara klokt att satsa på enfärgade hissgardiner. Så att gardinerna lyfter rummet, utan att ta för mycket uppmärksamhet.

Vardagsrummet

I vardagsrummet kan det både passa med lite mer rustika gardiner, liksom ljusa gardiner som ger lagom mycket ljusinsläpp. Beroende på hur du använder ditt vardagsrum, hur tv:n eller projektorn står, samt möbleringen. Om du har ett mer minimalistiskt vardagsrum är det fint om gardinerna får ge rummet mer liv och färg. I annat fall kan det vara smart att köpa enfärgade gardiner eller gardiner med lite mönster. Låt gardinerna ta upp en färg som du har på tapeterna eller soffan, så ser det mer enhetligt ut.

Egen biosalong

Idag är det många som har egen biosalong, eller som har installerat en projektor och tittar på film på väggen. Om du gillar att se på film kan det vara smart att satsa på mörkläggningsgardiner i ditt filmrum eller vardagsrummet. Så att filmen och känslan verkligen kommer fram.