När man hör ordet renovering är det lätt att associera det med stora kostnader. Det är egentligen inte så svårt att förstå varför, då många renoveringar tömmer människors plånböcker till botten. Att vilja renovera hemma och få det fint och fräscht i bostaden är dock något som många drömmer om och med våra knep behöver det inte vara speciellt dyrt eller jobbigt alls.

Vi vet hur viktigt det är med förnyelse och att man trivs i sin bostad och har därför plockat fram de bästa tipsen för en snabb och enkel renovering. Med dessa knep kan du skapa en stor förändring i ditt hem, utan att behöva betala för mycket eller anlita en hantverkare.

Så renoverar du enklare

1. Prioritera

Om du vill att din renovering ska vara så enkel och snabb som möjligt behöver du först prioritera. Fundera på vad det är som är absolut viktigast och vad som kommer att ge störst förändring. Det kan t.ex. handla om att måla väggar i hela hemmet eller byta ut alla golv. Ibland kan det nämligen räcka med endast ett enda arbetsmoment för att skapa en ny känsla.

2. Lite i varje rum

Lägg inte all tid och energi enbart på ett rum. Vill du ha en snabb renovering som lyfter hela hemmet rekommenderar vi att du satsar på att renovera lite i varje rum. Det kan t.ex. handla om väggar i sovrummet, golv i vardagsrummet och ny köksbänk i köket.

3. Satsa på inredningen

Ibland är det inte själva bostaden i sig som behöver förnyas, utan inredningen som du har. Ett snabbt och enkelt sätt att skapa stor förändring i bostaden är att byta ut inredningen. Investera i ett nytt köksbord eller soffbord, köp en ny soffa eller byt ut mattor och gardiner.